fredag 10. august 2012

Rekordfisk i Suppa

Sted: Bølnes
Dato: 9. august
Temperatur: 17 grader
Sikt: 3 meter (bra 5 meter ned)
Dykker: Nils Petter og Fredrik

Etter Gylta's fantastisk overraskende og gledelige rapport om god sikt fra Krrokstrand, var det med et smil om munnen og spenning i kroppen jeg hoppet i SnorkelTaxi'en, som nok en gang møtte til avtalt tid. Vi har skrytt på oss SnorkelSuppe servering til utstillingen på Son Kystkultursenter. Forrige gang ble det suksess og vi må igjen ut å sanke mat.

Da vi ankom Bølnes ble vi kjapt møtt av en fastboende. Han advarte oss vennlig mot å parkere innenfor bommen, da vi fort kunne sperres inne. Vi takker for det tipset, og kan røpe at denne gangen gikk det bra.

Gylta var kjapp med å sjekke sikten langs stranda og den så lovende ut. Så lovende at han utbrøt. Dette ser glimrende ut. Selv var jeg noe mer skeptisk og fikk delvis rett. Da vi la på svøm så det slettes ikke værst ut, men det hadde også nettopp begynte å blåse opp. Derfor ble sikten forverret relativt fort og danskebåtens dansende bølger sørget for at det egentlig ble et dykk med dårlig sikt. I alle fall for oss som var på leting etter suppemat i sanda.

 Skal man oppsummere, ble det nok et kongedykk, rundt to timer i vannet. Vi kunne sanket mye, men valgte å la de aller fleste gå. Et par store gylter, den ene ny SnorkelRekord, ble i likhet med to fine rødspetter hentet til suppa. Vi ser i ettertid at vi kunne fint høstet litt flere delikatesser til suppen. Ikke umulig at man må ut å hente litt til, men det var vel kanskje derfor vi lot være også ..... for å ha en unnskyldning ... oppfordrer flere til å bruke denne unnskyldningen. Ikke mange som kan skryte på seg bidrag til innholdet i den sagnomsuste suppen vi serverer. Oppfordrer også til oppmøte på kystkultursenteret, enten for å bidra eller smake på suppen eller rett og slett for en hyggelig SnorkelPrat ... ja vi kan snakke med Snorkel i munn ;-)

Video av fangsten:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar