onsdag 6. juni 2012

Fy fabian for et dykk, magisk, fantatisk kongedykk

Sted: Bevøykollen
Dato: 05.06.12
Temperatur: 14? grader
Sikt: 2-3 meter
Dykker: Nils Petter og Fredrik

Til tross for moderat til dårlig sikt, spares det ikke på superlativene etter et morgendykk på blikkstille vann midtfjords. SnorkelBåten, Ohaha, fraktet to morgenfugler trygt ut til stakan på Bevøykollen. Vi kunne lett se bunn her og det første som møtte oss var en helt herlig kant der man ikke kunne se bunn.



Mens vi blottet bleke SnorkelRomper kom den første cruisebåten farende forbi. Dessverre var de fleste passasjerer enten tunge i hodet og koste seg i kahytten, eller de fråtset i bacon på buffet frokosten, for jubelscener ble det ikke. I det vi hopper i vannet kommer en finfin Taskekrabbe oss i møte. Den var over minstemål og kunne således blitt kveldskos. Men at den var enorm ville være å skyte fugl. Vi lot kompisen bli værende som Kongen på kollen.


Sikten var ikke noe å rope hurra for, men vegetasjonen, strømmen, det varierende terrenget og all fisken fikk oss likevel til gjøre utallige neddykk. Helt fantastisk. Veggen på vestsiden dropper rett ned til 20 meter, mens det på østsiden er litt slakere, her finner man også mange store steiner som antagelig har blit revet av og lagt der som følge av istiden. Sydover går det også slakkere nedover og ender opp i sandbunn med steiner. Det skal visstnok også komme nok en grunne enda lenger syd, men så langt svømte vi ikke denne gangen.

GyltePetter lusker på kanten til det ukjente

Til tross for stille vann, var det godt med strøm. Spesielt merket man det på toppen av kollen. Dro man ned langs veggen hadde strømmen en helt annen retning og var ikke så sterk. Det var herlig å kunne gli medstrøms å se på det yrende livet. Foruten Kongen på Kollen, plukket vi enda en krabbe over minstemål, men den var heller ikke stor nok for kveldsmat. Vi møtte utallige Bergylter, et par andre fisk som gjemte seg i tangen og masse Spaghetti på bakketoppen.


Etter dykket ble det herlig kaffe i Ohaha, mens vi nøyt solen og vissheten om at det regnet øst, vest, syd og nord for Son.

Sjefsplassen er forbeholdt Jegern





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar